Vierkazenpasta

24/06/2009

Vandaag een lekkernij op het menu, op vraag van onze jongste zoon, die er dol op is.

Ingrediënten:

500 g penne
15 g boter
120 ml room
125 g gemalen Fontina
60 g gorgonzola in stukjes
60 g mascarpone
6 eetlepels gemalen parmigiano-reggiano
vers gemalen zwarte peper

Laat de boter smelten in de room. Laat de 4 kazen daarin smelten, maar houd wel 2 eetlepels parmigiano-reggiano apart. Kruid met vers gemalen zwarte peper. Kook intussen 500 g penne, net niet al dente. Meng de penne met de saus en doe het mengsel in een ovenschotel of in aparte ovenschoteltjes, in een laag van ongeveer 4 cm dik. Strooi de overige 2 eetlepels parmigiano-reggiano erover. Zet 10-15 minuten in een oven van 180°C en bak tot je een goudgeel korstje ziet. Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten.

Superlekker!

Advertenties

3 Reacties to “Vierkazenpasta”

  1. rozebril said

    Het klinkt heerlijk!

  2. prutsen said

    Ik geloof het dat dat superlekker is. Maar wat een calorienbom. Waarom wordt je (ik dus) van al die lekkere dingen toch zo dik?

  3. @ prutsen: ja, daar zullen wel veel calorieën in zitten. Anderzijds kan je van dit gerecht niet heel veel eten, omdat de kazen het zwaar maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: