Speculaas

26/12/2009

Schaamteloos hier gepikt. Anders vergeet ik waar ik dat heerlijk klinkende recept weer had gelezen. Maar bij deze weer reclame gemaakt voor een heel leuke blog.

Voor een stuk of dertig speculaasjes:

– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 125 g donkere basterdsuiker
– 150 g boter
– 2 eetlepels speculaaskruiden
– 1 eetlepel melk
– 1 snuf zout
Alles goed kneden tot een bal deeg en een uurtje in de koelkast zetten. Daarna uitrollen tot een paar mm dikte en met een vormpje koekjes uitsteken. Bakken op 150 graden en ongeveer een kwartiertje geduld uitoefenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: