Amandelzandkoekjes

20/01/2010

Een recept dat ik van deze blogster kreeg in het kader van mijn koekjeswedstrijd en dat natuurlijk ook op haar blog te vinden is.

Nodig voor 70 stuks:
– 250g zachte boter/margarine
– 170g suiker
– 125g gemalen amandelen
– 375g bloem
– 2 zakjes vanillesuiker

Snij de boter in kleine blokjes en klop ze met de garden van de handmixer zeer schuimig. Klop er 125 g suiker door. Kneed er de amandelen, de bloem en 1 zakje vanillesuiker door. Vorm het deeg tot een bal(len). Wikkel het in folie en laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast.
Vet een bakplaat in of leg er bakpapier op. Rol met behulp van een deegrol het deeg tot een dikte van ongeveer 1cm. Steek er vormpjes in uit en leg ze voorzichtig op de bakplaat. Laat de koekjes bakken in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 20 minuten. De koekjes moeten licht van kleur blijven en mogen van binnen nog een beetje zacht zijn als je ze van de plaat afneemt. Meng dan de rest van de suiker met 1 pakje vanillesuiker en doe dit in een schaaltje. Wentel de nog hete koekjes door dit mengsel en leg ze op een rooster om af te koelen.

Advertenties

Eén reactie to “Amandelzandkoekjes”

  1. […] Ik kreeg het recept van deze blogster, als bijdrage voor de koekjeswedstrijd. U kunt het nu ook hier bij mij vinden. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: