Chocolade-amandelkoekjes

20/01/2010

Ingrediënten voor 18 koekjes:

  • 100 g zwarte chocolade
  • 100 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 100 zachte gezouten boter
  • 100 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 50 g amandelpoeder

Rasp de chocolade met een fijnschiller. Doe de rietsuiker en het ei in een kom en klop. Voeg de boter, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en de geraspte chocolade eraan toe en meng goed na elk ingrediënt. Rangschik 9 kleine schijfjes deeg op een bakblik en laat genoeg spatie tussen elk schijfje om zeker te zijn dat ze niet tegen elkaar plakken tijdens het bakken. De koekjes lopen immers uit tijdens het bakken.
Laat bakken in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten op 200°C. Haal ze uit de oven en steek een tweede lading in de oven.

Je kan de geraspte chocolade vervangen door stukjes chocolade en het amandelpoeder door gemalen hazelnoten.

Advertenties

3 Reacties to “Chocolade-amandelkoekjes”

  1. […] Het recept voor deze overheerlijke koekjes vind je hier. […]

  2. […] namiddag heb ik samen met GroteMan koekjes gebakken ! Chocolade-amandelkoekjes, het recept vind je hier. Maar eerlijk gezegd, ze zijn een beetje mislukt …. In het recept staat dat je gezouten boter […]

  3. prutsen said

    Super handig, al die koekjesrecepten hier bij elkaar. Dinsdag gingen Grote Pruts en ik koekjes bakken en we moesten enkel maar hier een kijkje komen nemen en onze keuze maken. Het zijn deze chocolade-amandelkoekjes geworden. Erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: