Chocoladekoekjes van Annelyse

03/02/2010

Hier het recept voor een bakplaat vol chocoladekoekjes. De koekjes het best niet al te groot maken zodat je snel in het lekkere stukje chocolade in het midden kan bijten.

* 255g zelfrijzende bloem
* 140g fijne suiker
* 140g boter op kamertemperatuur
* pure chocoladereep in grote stukken gesneden (maar je kan ook witte/bruine repen/callets/chocoladeventjes die niet opgeraken …. erin verwerken)
* 2 eierdooiers (en met de eiwitten kan je bijvoorbeeld dit maken)
* 30g cocaopoeder

1. vet de bakplaat in (of leg er bakpapier op)
2. Meng de boter en de suiker (met een vork, of zoals wij, met de handen)
3. Eierdooiers, bloem en cacoapoeder toevoegen en kneden tot het goed gemengd is.
4. Leg een tijdje in de frigo
5. Strooi bloem op het werkblad en rol de helft van het deeg uit en steek de bodemvormpjes uit (wij gebruikten onze rijstring als vorm)
6. Spreid ze uit op de bakplaat en leg in het midden van elk vormpje een stuk chocolade
7. Rol de tweede helft uit en steek de bovenvormpjes uit
8. Leg de bovenvormpjes op de bodems met het chocoladestuk en druk de randjes goed dicht (zodat je niet met een lek zit in de oven)
9. Bak 10 minuten op 190°C (voor grote koeken als de onze mag dit zeker 15 minuten of meer zijn)
10. Laat even afkoelen op de rooster.Als je de koeken vrij snel opeet is de chocolade nog lopend

Advertenties

Eén reactie to “Chocoladekoekjes van Annelyse”

  1. […] Het recept vindt u hier tussen de commentaren of hier. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: