Chocolade-hazelnootcakejes

26/02/2010

Een volgend recept in de koekjeswedstrijd, van deze blogster, met de volgende ingrediënten:

– 185 gram ongezouten boter
– 6 eiwitten
– 155 gram bloem
– 30 gram cacao
– 250 gram poedersuiker
– 200 gram gemalen hazelnootpoeder

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinplaat met twaalf grote holten in.
2. Smelt de boter in een pannetje op matig vuur. Verhit hem 3-4 minuten tot hij diep goudkleurig is. Laat afkoelen.
3. Klop de eiwitten lichtjes tot ze schuimig zijn. Zeef de bloem, cacao en poedersuiker boven een grote kom. Roer de gemalen hazelnoten erdoor.
4. Maak een kuiltje in het midden. Voeg de eiwitten en gesmolten boter toe en meng alles. Vul de muffinholten voor driekwart met het beslag.
5. Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot een prikker die je erin stopt er schoon uit komt. Laat ze enkele minuten in de vorm staan en laat ze dan op een rooster afkoelen.

Eén reactie to “Chocolade-hazelnootcakejes”

  1. […] Het recept vindt u hier of hier. […]

Plaats een reactie