Beursjes met kaas

28/02/2010

Voor 12 stuks:

  • brickvellen of filodeeg
  • 1 peer
  • 150 g gorgonzola
  • 5 el room
  • 100 g gesmolten boter
  • 12 bieslooksprieten
  • peper

Verbrokkelde gorgonzola en room mengen en kruiden met peper. Peer schillen, in stukjes snijden en bij het kaasroommengsel voegen. Rondjes van ongeveer 12 cm uit het brickdeeg snijden. In het midden wat van het mengsel leggen en de rondjes dichtbinden met een bieslookspriet. Met gesmolten boter bestrijken en 15 minuten laten bakken op 180°C.
Brickdeeg moet je snel verwerken, want het droogt snel uit en breekt dan gemakkelijk. En pas op dat je de beursjes zo sluit dat het kaas-roommengsel er niet uitloopt.

Advertenties

Eén reactie to “Beursjes met kaas”

  1. […] Filobeursjes met peer en gorgonzola […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: