Zandkoekjes

04/03/2010

Een recept van Annelyse. Lekker!

“Zandkoekjes

* 150g bloem
* 100g boter rechtstreeks uit de koelkast
* 50g suiker
* Zakje vanillesuiker
* Snufje zout
* Een losgeklopt ei
* Ev. wat kaneel / cacaopoeder

Doe de bloem, de suiker en het zout (ev. kaneel of cacaopoeder) in een kom. Voeg de (koude) boter in kleine stukjes toe. Kneed met je handen tot je uiteindelijk een zachte homogene bal deeg bekomt.

Bewaar 30 minuten in de frigo

Rol uit met de deegrol tot een halve centimeter dikte. Druk figuurtjes uit het deeg met koekjesvormen of ev. met een glas. Leg de koekjes naast elkaar op een ingevet bakblik of op bakpapier. De koekjes kunnen nog versierd worden met amandelnoten, hagelslag, …

Smeer met een kwastje of met een theelepeltje een beetje ei over elk koekje, zodat het mooi gaat glanzen na het bakken.

Bak 20min op 175°C in de oven tot de koekjes lichtbruin zijn. Na het bakken laten afkoelen. Bewaren in een luchtdichte trommel.”

Advertenties

Eén reactie to “Zandkoekjes”

  1. […] Heel lekker! Ik denk wel dat ik ze beter iets minder lang had laten bakken. Het recept heb ik hier gezet. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: