Nana’s toverkoekjes of gemberkoekjes zonder gember

01/04/2010

Dit recept heb ik hier gepikt. Voor de bijbehorende foto’s moet je daar gaan kijken.

“Ingrediënten:

  • 660 gram zelfrijzende bloem
  • 8 eetlepels kaneel
  • 1/2 eetlepel zout
  • 170 gram boter
  • 165 gram lichtbruine suiker (ik vermoed dat cassonadesuiker wordt bedoeld, maar ben niet zeker)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water

Smelt de boter en meng hieronder de lichtbruine suiker, het ei en het water tot je een gladde massa bekomt.

Meng de kaneel en het zout onder de bloem.
Voeg de helft van de droge massa bij het smeuïge botermengsel en meng het grondig door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de droge massa toe.
Je krijgt nu een nogal plakkerig maar stevig deeg.
Rol het deeg plat met een deegrol zodat het nog ongeveer 0,5 cm dik is.

Leg het deeg op een stuk bakpapier en leg er een tweede blad bakpapier bovenop. Ga nog een keer met de deelrol over het bakpapier. Zo is je deeg mooi glad uitgestreken en krijg je mooiere koekjes.
Plaats het deeg vervolgens 50 minuten in de diepvries zodat het goed kan uitharden.
Kies je favoriete vormpjes en druk de koekjes uit het deeg.

Plaats de bakplaat met de koekjes voor 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.”

Advertenties

Eén reactie to “Nana’s toverkoekjes of gemberkoekjes zonder gember”

  1. […] lekkerder waren geweest met lichtbruine cassonadesuiker en meer kaneel. Het recept vind je hier en hier. En dit zijn de foto’s: Nana's toverkoekjes of gemberkoekjes zonder […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: