Preistamppot

03/02/2011

Stuurt Wiske Vandercammen van de Colruyt u ook regelmatig receptjes en kooktips door? Mij in elk geval wel. Vandaag probeerden we het volgende recept van haar uit. Snel klaar en het was superlekker!

Preistamppot

Deze winterse stamppot is een echte klassieker. U kan naar hartenlust variëren met groenten. Dit gerecht is lekker bij worst, spek of Ardens gebraad.

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 g preiringen (vers of diepvries, Ringis)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 800 g aardappelen
  • 2 dl melk
  • 1 eetl. mosterd op oude wijze
  • nootmuskaat (Topaz)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min. bakken op een hoog vuur.
  2. Voeg de (diepgevroren) prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
  3. Doe er stukjes geschilde aardappel bij en leng aan met de melk. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  4. Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. zachtjes gaar worden.

Plet de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn. Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.  

Plaats een reactie